Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Στήριξη από την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό του Σχολείου

Ενημερωτικό σημείωμα της Ψυχολόγου και της Κοινωνικής Λειτουργού του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Είναι γεγονός ότι βρεθήκαμε στη δίνη απρόσμενων αλλαγών, όντας απροετοίμαστοι. Έφτανε η – αρχικά - μακρινή απειλή του ιού COVID-19, που στη συνέχεια έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας, προκαλώντας με τη σειρά της πληθώρα συναισθημάτων όπως φόβο για την υγεία μας, άγχος για τους αγαπημένους μας ανθρώπους, αγωνία για την επόμενη μέρα και τις ενδεχόμενες οικονομικές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες κλπ.
Οι συνθήκες είναι για όλους πρωτόγνωρες και οφείλουμε να...
τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι με αλληλεγγύη. Ως επιστημονική ομάδα συνεργαζόμενη με τις σχολικές μονάδες, καλούμαστε να συμβάλλουμε στη διατήρηση μιας υποστηρικτικής σχέσης με τους γονείς και τους μαθητές/μαθήτριες στο  μέτρο που αυτό είναι εφικτό μέσω της εξ αποστάσεως επικοινωνίας. Απώτερος σκοπός της παρέμβασής μας είναι να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για την ψυχική υγεία των παιδιών και της οικογένειας.
Πιο συγκεκριμένα, προσφέρεται η δυνατότητα σε γονείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας αιτούμενοι ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική εξ αποστάσεως με τη μορφή e-mail, skype ή τηλεφωνικής επικοινωνίας. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα mail μας, στα οποία μπορείτε να στείλετε μήνυμα, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Γεωργία Θεοδωρακοπούλου : Κοινωνική Λειτουργός, georgiatheod5@gmail.com
Μαρία Δημοπούλου: Ψυχολόγος, dimopouloum0@gmail.com

Με εκτίμηση
Γεωργία Θεοδωρακοπούλου & Μαρία Δημοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.