Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Έργα αποχέτευσης στην Οβρυά

Αντιγράφουμε από το pelop.gr:
Προκηρύχθηκε από τη ΔΕΥΑΠ χθες το έργο «Αποχέτευση λυμάτων οικισμών Γ' προτεραιότητας του Δήμου Πατρέων» προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ. Με το έργο που θα εκτελεστεί στα Βραχναίικα, το Μονοδένδρι, τα Ροΐτικα, το Μιντιλόγλι, τμήμα της Οβρυάς και τα Δεμένικα.
Το έργο περιλαμβάνει δίκτυο λυμάτων συνολικού μήκους 58.050 μέτρων και 4 αντλιοστάσια λυμάτων, και προκηρύσσεται με ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 30 μήνες από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία ή το σχήμα που θα επιλεγεί. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών είναι στις 14 Σεπτεμβρίου και... η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 20 του ίδιου μήνα.
«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που θα θωρακίσει τις νότιες παραλίες της Πάτρας και χιλιάδες νοικοκυριά θα απαλλαγούν από τους βόθρους» δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, και πρόσθεσε ότι η προκήρυξή του έμεινε χρονικά πίσω εξαιτίας του γνωστού βραχνά που αφορά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα δημόσια έργα. Εκτός από την οικονομική ελάφρυνση, εκτίμησε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, με την ολοκλήρωση και την απόδοση του έργου σε λειτουργία θα δοθεί νέα πνοή στο περιβάλλον και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων στα νότια προάστια της Πάτρας.
«Οι θαλάσσιες περιοχές τους θα καθαρίσουν εντελώς και θα μπορούμε άφοβα να τις χρησιμοποιούμε. Οχι πως τώρα είναι εκτός των υγειονομικών τιμών. Μετρήσεις γίνονται από εμάς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σίγουρα όμως θα εκλείψει κάθε περίπτωση ασυδοσίας» επεσήμανε ο Α. Παπανικήτας και συμπλήρωσε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στις περιοχές: Βραχναίικα, Μονοδένδρι, Ροΐτικα, Μιντιλόγλι, Οβρυά, Δεμένικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.