Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο φετινός εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Οβρυά

Αντιγράφουμε από το thebest.gr:

Μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη για την εορτή της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου θα γίνει στον ομώνυμο ιερό ναό στην Οβρυά Πατρών.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στις 20.00 με την ιερά αγρυπνία και τον Επιτάφιο της Θεοτόκου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ιερά Αγρυπνία περιλαμβάνει τον Προεόρτιο Εσπερινό, την τελευταία Μεγάλη Παράκληση, τον Όρθρο (κατά τη διάρκεια του οποίου θα ψαλούν τα εγκώμια της κοιμήσεως ενώ στο τέλος του Όρθρου θα γίνει λιτάνευσις του σώματος της Κυρίας Θεοτόκου πέριξ του ιερού ναού) και θα επακολουθήσει Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια των εγκωμίων και του Επιταφίου θα παραστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και καθηγούμενος της Ι.Μ. Ομπλού Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/8
8.00-9.30 π.μ. Θ. Λειτουργία και Έξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τοποθέτηση αυτής εις τα προπύλαια του Ναού για διευκόλυνση του Θεοτόκου προσκυνήματος των ευλαβών Χριστιανών.
7.00-9.00 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Θα μιλήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδας και Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Ζώης.
Το βράδυ της παραμονής της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου θα...
τελεστεί α΄ Θεία λειτουργία – μικρά αγρυπνία από ώρας 9.45 μ.μ. έως 1 μετά τα μεσάνυχτα. Θα ιερουργήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Β΄ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ, το πρωί της Τρίτης 15/8/2017, 7.15-10.00 π. μ. Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγ. Πάντων Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

6.30 μ.μ.: ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Ι. ΝΑΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ δεξιά-ΓΕΡΜΑΝΟΥ αριστερά-Ηλείας αριστερά - των οδών: ΑΘΗΝΩΝ δεξιά-ΘΡΑΚΗΣ αριστερά-ΗΛΕΙΑΣ αριστερά - ΓΕΡΜΑΝΟΥ δεξιά -Ι. ΝΑΟΣ.

Θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Πατρών π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.