Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πάνω από την ...Οβρυά

Είδατε κάποιο σούρουπο ή κάποιο ξημέρωμα ένα φωτεινό αστέρι να διασχίζει τον ουρανό από τη Δύση προς την Ανατολή; Ήταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), η πιο δαπανηρή ανθρώπινη κατασκευή, κόστους περί τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μέγεθός του είναι περίπου ίσο με εκείνο ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού γηπέδου: έχει μήκος περίπου 88 μέτρα, πλάτος 108 και βάρος που ξεπερνά τους 450 τόνους. Βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 370 χιλιομέτρων από τη Γη και πραγματοποιεί μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον πλανήτη σε περίπου 90 λεπτά, καθώς κινείται με ταχύτητα 28.000 χιλιομέτρων την ώρα.
Η ύπαρξή του και η λειτουργία του είναι αποτέλεσμα μιας από τις πιο σημαντικές διεθνείς συνεργασίες στη σύγχρονη ιστορία, δεδομένου ότι χρηματοδοτείται από 16 χώρες. Χρησιμοποιείται...
ως ερευνητικό εργαστήριο επιστημονικής έρευνας (μικροβαρύτητας, βιολογίας, μετεωρολογίας, αστρονομίας, φυσικής κ.λπ) σε περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας. Ο σταθμός επίσης ελέγχει τα διαστημικά συστήματα και τον εξοπλισμό που απαιτείται για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.
Πατήστε εδώ για να δείτε πού είναι αυτή τη στιγμή ο ΙSS.
Θέλετε να μάθετε πότε θα περάσει πάνω από την Οβρυά; Μπείτε εδώ και γράψτε Ovrya στο πλαίσιο πάνω δεξιά. Θα σας εμφανίσει τις διελεύσεις του πάνω από την περιοχή μας στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.