Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Βγήκαμε στο φως και μιλήσαμε μέσω της ΕΡΤ

Σήμερα ζήσαμε μια αλησμόνητη εμπειρία: το ραδιόφωνο της ΕΡΤ μετέδωσε ζωντανά από το σχολείο μας σε όλη την Ελλάδα (και διαδικτυακά σε όλο τον πλανήτη!) εκδήλωση με θέμα την ενδοσχολική βία που διοργάνωσε η ΣΤ τάξη, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο δίκτυο με τίτλο "Βγαίνω στο φως και μιλώ". Οι μαθητές, με αφορμή το διήγημα του Παπαδιαμάντη Γουτού Γουπατού, κουβέντιασαν, διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους και εν τέλει ευαισθητοποιήθηκαν επάνω στο...
θέμα της αποδοχής του διαφορετικού και της αναγκαιότητας καλλιέργειας ζεστών σχέσεων ανάμεσά τους. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη χορωδία του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της μουσικού μας Βάσως Σαββοπούλου.
Το συντονισμό της προσπάθειας είχαν ο δ/λος του Τμήματος Ένταξης Τάκης Ντούβαλης και οι δ/λοι της τάξης Αμαλία Παναγιωτοπούλου και Αποστόλης Τσοβίλης.
Σύντομα η εκπομπή θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο του σχολείου.



Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς ευχαριστεί θερμά τον προϊστάμενο της ΕΡΤ Πάτρας κ Παντελόπουλο για τη συμβολή του, καθώς και τον Τάσο Παπανικολάου, τεχνικό του σταθμού για την αμέριστη βοήθειά του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.