Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Το γαϊτανάκι των Σκιών και των Χρωμάτων


Την Τετάρτη 4/11/2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το θέατρο  "Λιθογραφείον" και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων"  που δημιούργησε η θεατροπαιδαγωγική ομάδα του ΠΑιΘέΑ.
Το γαϊτανάκι της Ζωρζ Σαρρή ήταν η έμπνευση, για να ξεκινήσει ένα ταξίδι εξερεύνησης στον μαγικό κόσμο των σκιών. Η ομάδα...
πειραματίστηκε με πλήθος τεχνικών: σκιές με σώμα, σκιές με αντικείμενα, ηλεκτρονικές σκιές... Το άσπρο – μαύρο βοήθησε να αποτυπωθούν οι αντιθέσεις του κόσμου. Μερικές πινελιές χρώματος φάνηκαν απαραίτητες για να εκφραστεί η φωλιασμένη ελπίδα για ένα κόσμο χωρίς σύνορα και διακρίσεις. Η τέχνη του θεάτρου, της ζωγραφικής, της μουσικής και του χορού δίνουν την ευκαιρία σε ηθοποιούς και θεατές να φτιάξουν το δικό τους Γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων. Μένει να δούμε ‘μήπως η αλήθεια κρύβεται στο τραγούδι των παιδιών’….
Οι τεχνικές της σκιάς πλαισιώθηκαν από live ηλεκτρονική εικαστική σκηνογραφία, video art , φωτογραφία, performance για να προβληθεί το μήνυμα του έργου κινητοποιώντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.