Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Εγγραφή σε ψηφιακές τάξεις

Αγαπητοί γονείς, 
Σας ενημερώνουμε ότι σας έχουν αποσταλεί mail με τα link των ψηφιακών τάξεων που βρίσκονται αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης e-me. Στα mail εμπεριέχονται και οι σχετικές οδηγίες.
Υπάρχουν όμως ψηφιακές τάξεις, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα e-class. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκονται αναρτημένα τα μαθήματα που διδάσκονται από τον κ. Γιαννακόπουλο του Γ1, την κ. Λαουρδέκη του Δ2, την κ Κόρακα του ΣΤ1 και την κ. Στεργιοπούλου του ΣΤ3. Επίσης, τα μαθήματα των Γαλλικών (κ. Αδελ. Ματθιοπούλου), των Αγγλικών (κ. Χρ. Μπούνα), των Γερμανικών (κ. Νίκα) και της Μουσικής (κ. Σπ. Σωτηρόπουλος). 
Προκειμένου να συνδεθείτε στις ψηφιακές τάξεις της e-class, που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, θα ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
⦁ Ανοίγουμε το πρόγραμμα περιήγησης στο Internet που διαθέτει ο υπολογιστής μας (π.χ. Explorer, Chrome, Mozilla, Opera κλπ) και εισάγουμε την... ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eclass.sch.gr στο αντίστοιχο πλαίσιο διευθύνσεων.
⦁ Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε «Σύνδεση με λογαριασμό Sch.gr»
⦁ Έπειτα εισάγουμε το «Όνομα Χρήστη» και τον «Κωδικό» του μαθητή (είναι τα στοιχεία του λογαριασμού που οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει για τα παιδιά σας στο Sch.gr).
⦁ Η οθόνη που μας ανοίγει στη συνέχεια είναι το «Χαρτοφυλάκιο Χρήστη». Πατάμε το πράσινο κουμπί, «Εγγραφή σε Μάθημα».
⦁ Έπειτα, εντοπίζουμε τα μαθήματα που αφορούν το μαθητή. 
α) Αν το μάθημα έχει σήμανση «Ανοικτό με Εγγραφή», ο μαθητής μπορεί απλώς “τικάρωντας” την επιλογή «Εγγραφή», που βρίσκεται αριστερά από το μάθημα, να πραγματοποιήσει την εγγραφή του. Έπειτα, πατώντας πάνω στο link του μαθήματος μπορεί απευθείας να δει το περιεχόμενο του.
β) Αν το μάθημα έχει σήμανση «Κλειστό», ο μαθητής δεν μπορεί να τικάρει την επολογή «Εγγραφή». Μπορεί, όμως, πατώντας στο link του μαθήματος να κάνει «Αίτηση εγγραφής στο μάθημα» και να την «Υποβάλει» στον διαχειριστή του μαθήματος (Υπεύθυνο Εκπαιδευτικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.