Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Το πρόγραμμα εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου


Ανακοίνωση του Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Οβρυάς για την ιερή πανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου:

Τρίτη 14/8: Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Μιχαίου Προφήτου.
Το βράδυ της Δευτέρας (13/8) και από ώρας 7.45 μ.μ έως 1 μετά μεσονύκτιον θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Η Ιερά Αγρυπνία περιλαμβάνει τον Προεόρτιο Εσπερινό, την τελευταία Μικρά Παράκληση, τον Όρθρο (κατά τη διάρκεια του οποίου θα ψαλλούν τα εγκώμια της κοιμήσεως ενώ στο τέλος του Όρθρου θα γίνει λιτάνευσις του σώματος της Κυρίας Θεοτόκου πέριξ του I. ναού) και θα επακολουθήσει Θ. Λειτουργία.
Σημείωσις: Καθ’όλη τη διάρκεια της Πανηγύρεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου( 13/8 έως 23/8) θα τεθεί εις προσκύνησιν το Πανάγιον Σώμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, προφορά και αφιέρωμα στην Ενορία μας ευλαβούς και ταπεινής ψυχής, το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο του σώματος της Θεοτόκου που βρίσκεται στο... Θεομητορικό μνήμα , στη Γεθσημανή της Ιερουσαλήμ, στους Αγίους Τόπους. Για την Εκκλησία μας αυτό το ιερόν ανάθημα αποτελεί πολύτιμο θησαυρό, ιερόν κειμήλιον, πηγή χάριτος και ουρανίων δωρεών.
ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΙ 14/8. Θ. Λειτουργία και ΄Εξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τοποθέτησις αυτής εις τα προπύλαια του Ναού για διευκόλυνση του προσκυνήματος των ευλαβών Χριστιανών. 8.00-9.30 π.μ.
Είδησις: Σήμερα το απόγευμα από ώρας 5.00 έως 6.30 μ.μ. θα βρίσκεται Ιερεύς εις το Κοιμητήριον.

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 14/8. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ. 7.00-9.00 μ.μ.
Σημειώσεις: α) Όσοι εκ των αγαπητών ενοριτών επιθυμούν να τελέσουν αρτοκλασία δύνανται να δηλώσουν συμμετοχή στους Κυρίους Επιτρόπους.

β) Οι Αρτοκλασίες θα διαβαστούν σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας , κατά το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής ,το απόγευμα της 14ης Αυγούστου.

γ) Οι Άρτοι θα διανεμηθούν στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού προς αποφυγή κάθε αταξίας.

δ) Όσοι εκ των ενοριτών φέρουν μόνοι τους Αρτοκλασία πρέπει να γνωρίζουν ότι η Αρτοκλασία αποτελείται από : 5 άρτους-μία φιάλη κρασί –μία φιάλη λάδι και τα ονόματα υπέρ υγείας, τα οποία θα πρέπει να τα φέρουν στο ναό έως τις 6.30 μ .μ. το απόγευμα της 14ης Αυγούστου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8. + Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ.

Είδησις: Εν τη τραπέζη κατάλυσις ιχθύος.
Α΄ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ –ΜΙΚΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ . Το βράδυ της Τρίτης (14/8) θα τελεσθεί Μικρά Αγρυπνία από ώρας 9.45 μ.μ. έως 1 μετά το μεσονύκτιον. Θα ιερουργήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Β΄ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 7.15-10.00 π. μ. Θα ιερουργήσει ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Πάντων Τριταίας, Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

(Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς στο προαύλειο της Εκκλησίας).

Όσοι εκ των Ενοριτών επιθυμούν να προσφέρουν γλυκό για το κέρασμα παρακαλούμε να επικοινωνήσουν είτε με την πρεσβυτέρα Αθανασία Αυγέρου είτε με τις Κυρίες του Φιλοπτώχου: Βασιλική Μανιώτη, Κατίνα Θεοδωροπούλου, Κων/να Σταμοπούλου, Μαρία Μάρκου και Μαρία Σταμοπούλου.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6.30 μ.μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ : Ι. ΝΑΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ Δεξιά– ΓΕΡΜΑΝΟΥ Δεξιά-Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριστερά– ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Δεξιά-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Δεξιά-ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ Δεξιά-Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Δεξιά-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ Αριστερά-Ι. ΝΑΟΣ.

Σημείωσις: Αμέσως μετά την ιερά λιτάνευση θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς, στο προαύλειο της εκκλησίας και ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωσις της λαχειοφόρου αγοράς που διενεργείται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ενορίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.