Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Αίτηση στο Erasmus+

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ για τη διετία 2020-2022 μαζί με σχολεία από Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Βουλγαρία και Κύπρο. Το θέμα το οποίο προτείνουμε είναι το STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη, Μαθηματικά). Η επιλογή του θέματος πραγματοποιήθηκε με δεδομένο ότι πλέον οι μαθητές του 21ου αιώνα ανακαλύπτουν νέους τρόπους μάθησης και σκέψης, πειραματίζονται, προβληματίζονται, οικοδομούν τη γνώση, επιλύουν προβλήματα, βρίσκουν λύσεις, σκέφτονται κριτικά, ψηλαφίζουν νέες έννοιες και διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καλλιεργώντας παράλληλα σημαντικές δεξιότητες. Φιλοδοξία μας είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα να διαχυθούν στο σύνολο των μαθητών μας.
Σε περίπτωση που η αίτηση του σχολείου γίνει δεκτή, θα...

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Μαθαίνουμε στο σπίτι

Από Δευτέρα 27 έως και Πέμπτη 30 Απριλίου, κάθε πρωί στις 10:00 από την ΕΡΤ2 "Μαθαίνουμε στο σπίτι".


Πρόγραμμα Δευτέρας 27/04/2020

-Γλώσσα Α’-Β’ «Παραγωγή γραπτού λόγου»
-Διαθεματικό Γ’-Δ’ «Ο μύθος της Πανδώρας»
-Αγγλικά Γ’-Δ’ «Plural number»
-Αγγλικά Δ’-ΣΤ’ «he monkey and the crocodile: Λεξιλόγιο»
-Μαθηματικά Ε’-ΣΤ’ «Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 2ο»
-Ιστορία Ε’ «Εικονομαχία»

Πρόγραμμα Τρίτης 28/04/2020
-Γλώσσα Α’ «Ασκήσεις γραφής και φωνολογικής επίγνωσης»
-Θεατρική Αγωγή Α’-Β’ «Θεατρικές δραστηριότητες»
-Γεωγραφία Δ’-Ε’ «Τα γεωγραφικά διαμερίσματα»
-Γλώσσα Δ’-ΣΤ’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Επιχειρηματολογία»
-Μαθηματικά Ε’-ΣΤ’ «Κλάσματα – Πολλαπλασιασμός – Διαίρεση»
-Μαθηματικά ΣΤ’ «Πράξεις με αριθμητικές παραστάσεις»

Πρόγραμμα Τετάρτης 29/04/2020

-Γλώσσα Α’ «Επανάληψη στα γράμματα και στα δίψηφα σύμφωνα»
-Μουσική Α’-Β’ «Διαβάζουμε λογοτεχνία και τραγουδάμε»
-Θεατρική Αγωγή Γ’-Δ’ «Το αρχαίο ελληνικό θέατρο»
-Αγγλικά Δ’-Ε’ «Simple Present – Present Continuous»
-Αγγλικά Δ’-ΣΤ’ «Διδακτικοί μύθοι 1»
-Γλώσσα Ε’-ΣΤ’ «Ευθύς και πλάγιος λόγος»

Πρόγραμμα Πέμπτης 30/04/2020

-Διαθεματικό Α’ «Αγαθά και επαγγέλματα»
-Μαθηματικά Α’ «Προσθέσεις με ταυτόχρονη χρήση νοηματικής»
-Διαθεματικό Β’ «Ανάγκες και δικαιώματα»
-Γλώσσα Γ’-Ε’ «Ορθογραφία λέξεων»
-Ευέλικτη Ζώνη Δ’-ΣΤ’ «Κινηματογραφικό Εργαστήρι»
-Μαθηματικά Δ’-ΣΤ’ «Παραλληλία και Καθετότητα»

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Τρόφιμα και δωροεπιταγές από τον Σύλλογο Γονέων

Ολοκληρώθηκε τη Μ. Δευτέρα 13/4 η διανομή Τροφίμων και δωροεπιταγών σε 13 οικογένειες του 1ου Δημ. Σχολείου Οβρυάς και του Νηπιαγωγείου Οβρυάς που βρίσκονται σε δυσκολία, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  
Ο Σύλλογος Γονέων ευχαριστεί για την ευαισθησία και προσφορά μιας μεγάλης ποσότητας συσκευασμένων τροφίμων το Δ/ντή του νέου καταστήματος Σκλαβενίτη στην Οβρυά κ. Δημήτρη Καριώτη καθώς και τα κρεοπωλεία Λάτσης Ανδρέας και Αφοί Ζυγούρα για την επιπλέον προσφορά του με 2 δωροεπιταγές.

Επιπλέον, παραδόθηκαν σε μία οικογένεια τα τρόφιμα που είχε συγκεντρώσει η Τράπεζα Τροφίμων μέχρι τις 4/3/20, τελευταία ημέρα λειτουργίας πριν το κλείσιμο των σχολείων.

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Εντυπωσιακό γκράφιτι



Σε μία ταράτσα της Αθήνας, ανάμεσα στις πολυκατοικίες τής άλλοτε πολύβουης πρωτεύουσας, ο 16χρονος S.F., μαθητής της Α’ Λυκείου, με όπλο το ταλέντο και τη φαντασία του δημιούργησε ένα γκράφιτι εμπνεόμενος από την Covid-19.
Στον χώρο δεσπόζει το πρόσωπο μίας γυναίκας που φοράει μία ιατρική μάσκα, το "σύμβολο" των ημερών ενάντια στον κορονοϊό. "Επέλεξα να αποτυπώσω ένα βλέμμα στο οποίο ο θεατής να μπορεί να αντιληφθεί τη λύπη καθώς και την απόγνωση λόγω της δραματικής εξέλιξης σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού", λέει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο S.F. Το έργο αυτό συμβολίζει την δική του οπτική γωνία στο πώς αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες λόγω του κορονοϊού.Ο 16χρονος μαθητής ασχολείται εδώ και επτά χρόνια με το γκράφιτι κι όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο λόγος που αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το γκράφιτι, ήταν η επιθυμία του να αποτυπώσει την καθημερινότητα πλέον όλων των πολιτών οι οποίοι κυκλοφορούν μονίμως με μάσκες, ενώ ταυτόχρονα ήθελε να αποδώσει στο έργο του και την προσωπική του άποψη σχετικά με το θέμα.
 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ#menoumeSpitiΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Μένουμε σπίτι λοιπόν κι όπως λέει η συμμαθήτρια σας και φίλη μας Ζέτα σε ένα όμορφο ποίημα που έγραψε:
"Υπομονή και αποστάσεις 
και όλοι γρήγορα πίσω στις τάξεις".

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Παίζουμε σκάκι

Για τις ατελείωτες ημέρες και ώρες της καραντίνας προτείνουμε...  ΣΚΑΚΙ. Πατήστε στη σκακιέρα που βλέπετε στην αριστερή πλευρά του ιστολογίου και παίξτε online, χωρίς εγκατάσταση, χωρίς διαφημίσεις. Καλή διασκέδαση!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κολύμβηση 2020-2021


Αγαπητοί γονείς των Β και Γ τάξεων,
Με βάση έγγραφο που έλαβε το σχολείο, τα παιδιά σας  θα μπορούν ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ (2020-2021) να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης του Υπουργείου. Το πρόγραμμα και η μετακίνηση θα είναι δωρεάν. Οι μαθητές θα συνοδεύονται και θα εποπτεύονται από εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ το μάθημα θα πραγματοποιούν εξειδικευμένοι Γυμναστές στο κολυμβητήριο Πεπανός. Δε χρειάζεται να προμηθευτούν κανενός τύπου ειδικό εξοπλισμό. 
Παρακαλείσθε να στείλετε απλή απάντηση με mail που να έχει την εξής μορφή:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΓΟΝΕΑ:____________
        ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ:______________
Εγκρίνω /Δεν εγκρίνω (επιλέγουμε αναλόγως).

Όσοι γονείς δεν αποστείλουν mail θα θεωρηθεί ότι δεν εγκρίνουν τη συμμετοχή του παιδιού τους στο πρόγραμμα.
Το mail θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τη Τρίτη 7/4/2020 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην εξής δ/νση:  1dimovryas@gmail.com

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το πρόγραμμα προφανώς αφορά τους μαθητές που φέτος φοιτούν στις Β και Γ τάξεις, οι οποίοι του χρόνου θα φοιτούν στις Γ και Δ αντίστοιχα.  

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ!!!

Αγαπητοί γονείς, όσοι από εσάς έχετε παιδιά σε διαφορετικά τμήματα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εισαγωγή σας στα link των ψηφιακών τάξεων που σας στείλαμε. Πρέπει ΠΡΩΤΑ να τελειώσετε τη διαδικασία με τα link της τάξης του ενός παιδιού σας και έπειτα, αφού πρώτα κάνετε «ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ», να ξεκινήσετε την διαδικασία για το άλλο σας παιδί (πατώντας στα αντίστοιχα link της τάξης του και εισάγοντας εκ νέου τα στοιχεία «όνομα χρήστη» και «κωδικό». Εάν δεν τηρηθεί αυτή η διαδικασία υπάρχει κίνδυνος να εγγραφούν μαθητές σε λάθος τάξεις!!!

Εγγραφή σε ψηφιακές τάξεις

Αγαπητοί γονείς, 
Σας ενημερώνουμε ότι σας έχουν αποσταλεί mail με τα link των ψηφιακών τάξεων που βρίσκονται αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης e-me. Στα mail εμπεριέχονται και οι σχετικές οδηγίες.
Υπάρχουν όμως ψηφιακές τάξεις, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα e-class. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκονται αναρτημένα τα μαθήματα που διδάσκονται από τον κ. Γιαννακόπουλο του Γ1, την κ. Λαουρδέκη του Δ2, την κ Κόρακα του ΣΤ1 και την κ. Στεργιοπούλου του ΣΤ3. Επίσης, τα μαθήματα των Γαλλικών (κ. Αδελ. Ματθιοπούλου), των Αγγλικών (κ. Χρ. Μπούνα), των Γερμανικών (κ. Νίκα) και της Μουσικής (κ. Σπ. Σωτηρόπουλος). 
Προκειμένου να συνδεθείτε στις ψηφιακές τάξεις της e-class, που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, θα ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
⦁ Ανοίγουμε το πρόγραμμα περιήγησης στο Internet που διαθέτει ο υπολογιστής μας (π.χ. Explorer, Chrome, Mozilla, Opera κλπ) και εισάγουμε την...