Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Αίτηση στο Erasmus+

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ για τη διετία 2020-2022 μαζί με σχολεία από Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Βουλγαρία και Κύπρο. Το θέμα το οποίο προτείνουμε είναι το STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη, Μαθηματικά). Η επιλογή του θέματος πραγματοποιήθηκε με δεδομένο ότι πλέον οι μαθητές του 21ου αιώνα ανακαλύπτουν νέους τρόπους μάθησης και σκέψης, πειραματίζονται, προβληματίζονται, οικοδομούν τη γνώση, επιλύουν προβλήματα, βρίσκουν λύσεις, σκέφτονται κριτικά, ψηλαφίζουν νέες έννοιες και διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καλλιεργώντας παράλληλα σημαντικές δεξιότητες. Φιλοδοξία μας είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα να διαχυθούν στο σύνολο των μαθητών μας.
Σε περίπτωση που η αίτηση του σχολείου γίνει δεκτή, θα...
πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων, μεταξύ των οποίων και επισκέψεις στα συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά σχολεία.
Το σχολείο ευχαριστεί την ομάδα των εκπαιδευτικών που προετοίμασε τη συμμετοχή στην αίτηση και αποτελείται από τον κ. Αβραμίδη (Αγγλικά), την κ. Μπούνα (Αγγλικά) και την κ. Παπαδοπούλου (ΗΥ). 
Σε 3 περίπου μήνες θα γνωρίζουμε αν εγκρίθηκε ή όχι η αίτησή μας.  

Τί είναι το Erasmus+
Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.