Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς, 
Σας ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια για να ξεκινήσει η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί 181 μαθητικοί λογαριασμοί (σε σύνολο 263 μαθητών του σχολείου μας).
Υπενθυμίζουμε ότι για τη δημιουργία μαθητικού λογαριασμού στο ΠΣΔ (για λεπτομέρειες ανατρέξτε παρακάτω, στην ανάρτηση του ιστολογίου στις 23/3/20) απαιτείται ο Αρ. Μητρώου, ο οποίος, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία, βρίσκεται στον Έλεγχο Προόδου που έλαβαν οι μαθητές στο Α τρίμηνο ή στον Τίτλο Προόδου προηγούμενων σχολικών ετών. Επειδή οι μαθητές των Α και Β τάξεων δεν έχουν λάβει από το σχολείο στη μέχρι τώρα μαθητική τους πορεία κάποιο Τίτλο, μπορούν οι γονείς των συγκεκριμένων τάξεων να επικοινωνούν με το σχολείο αποστέλλοντας mail στη δ/νση mail@1dim-ovryas.ach.sch.gr και θα τους αποστέλλεται απάντηση με τον Αρ. Μητρώου. 
Όταν ο γονέας δημιουργήσει ένα μαθητικό λογαριασμό, απλώς διατηρεί τους κωδικούς που έλαβε από το σύστημα και δεν προβαίνει, προς το παρόν, σε καμία άλλη ενέργεια. Για τα επόμενα βήματα θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Η λειτουργία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι προβληματική για όλους μας. Οι πλατφόρμες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης συνήθως υπολειτουργούν ή καταρρέουν, με αποτέλεσμα το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να έχουν τη δυνατότητα διευθέτησης των απαραίτητων προκαταρκτικών ενεργειών. Αναμένουμε...

Στη φάση της υλοποίησης του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί θα αποστέλλουν στους μαθητές έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο κ.ά και εκείνοι θα μπορούν να τα επεξεργαστούν και τα επαναπροωθούν, σε διαφορετικούς χρόνους (ασύγχρονη εκπαιδευση). Αυτό μπορεί να γίνεται με διάφορους τρόπους, από τον πιο απλό, που είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέχρι πιο σύνθετους, όπως είναι μια εξειδικευμένη πλατφόρμα, λ.χ. η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me.

Το παράδειγμα της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me; 
(Αντιγράφουμε από το εισαγωγικό κείμενο της ίδιας της πλατφόρμας)

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι ένα ασφαλές ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον, για τη μάθηση, τη συνεργασία, την επικοινωνία και τη δικτύωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me αναπτύχθηκε για να αποτελέσει:
το προσωπικό περιβάλλον εργασίας κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού
έναν ασφαλή χώρο συνεργασίας, επικοινωνίας, ανταλλαγής αρχείων και αξιοποίησης ψηφιακού περιεχομένου
έναν χώρο για κοινωνική δικτύωση μαθητών και εκπαιδευτικών
ένα πλαίσιο για υποδοχή εξωτερικών εργαλείων και εφαρμογών (apps)
έναν χώρο για δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δουλειάς των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Όταν ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.