Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Ανακύκλωση τηγανέλαιων


Όποιος διαθέτει άχρηστο τηγανισμένο λάδι ας μην το πετάξει στον νεροχύτη! Μπορεί να το φέρει στο σχολείο μέσα σε κοινό μπουκάλι και να το τοποθετήσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στα σκαλοπάτια της εισόδου του κτηρίου. (Δε χρειάζεται να αδειάσουμε το περιεχόμενο εντός του δοχείου, απλά αφήνουμε το μπουκάλι μέσα στο καλάθι). 
Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία θα παραλαμβάνει και θα ανακυκλώνει τα τηγανέλαια.
 
Τι είναι η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ»;
 Είναι ένας κοινωνικός μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός με σκοπό την... πρακτική διάδοση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, δηλαδή με διαχωρισμό των υλικών στο σπίτι,στη δουλειά, στον δημόσιο χώρο.
Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ» αποσκοπεί στη συλλογή και στην ανακύκλωση υλικών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο λευκοσίδηρο,τηγανόλαδο, λάμπες, μπαταρίες, γυαλί και μικρές η μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, υλικά τα οποία αφού συλλέγονται ανακυκλώνονται, σε μια πρότυπη εγκατάσταση που λειτουργεί στο Ακταίο Ρίου.
Συνεργάζεται σε μακροχρόνια βάση με θεσμικούς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο,η Δ/νση Βθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Νοσοκομείο του Ρίου και με επιχειρήσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.