Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Νέα ενημέρωση για την Ιλαρά

Το σχολείο μας έλαβε την εξής ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών: 
"Σας εφιστούμε την προσοχή για την αυξανόμενη συχνότητα ανίχνευσης κρουσμάτων ιλαράς στην περιοχή μας που αφορούν κυρίως πληθυσμούς Ρομά.

Σήμερα ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ για θάνατο 17χρονου Ρομά που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ για εγκεφαλίτιδα από ιλαρά.

Επίσης υπάρχει αναφερόμενο κρούσμα βαριάς νόσου σε ιατρό από νομό Ηλείας που είχε εμβολιαστεί αλλά δεν είχε αναπτύξει αντισώματα ιλαράς.

Αξίζει να τονιστεί ότι αναφέρονται περιστατικά ελλειμματικού εμβολιασμού για τις ηλικίες 25-44 ετών που δεν είχαν προβεί σε διπλή δόση εμβολίου ή δεν ανέπτυξαν αποτελεσματικό τίτλο αντισωμάτων. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ο μόνος αξιόπιστος τρόπος ανίχνευσης της ανοσίας στη νόσο είναι... η αιματολογική εξέταση ώστε να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός.

Παρακαλείσθε να συμμορφωθείτε με τη σύσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ για επαγγελματίες υγείας, να προβείτε σε άμεσο εμβολιασμό για την ιλαρά ή σε εξέταση επιπέδων ιλαράς ΙgG για την ανίχνευση ανοσίας.

Προτείνεται η άμεση απομόνωση πιθανού περιστατικού ιλαράς και αποφυγή συνωστισμού με κατάλληλο εξαερισμό στο χώρο των ιατρείων ή των μονάδων υγείας.

Υπενθυμίζεται η υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς και προτείνεται η συχνή παρακολούθηση της ιστοσελίδας του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εξέλιξη της επιδημίας.

Ευελπιστούμε στην άμεση συμμόρφωση προς τις ενδεδειγμένες οδηγίες διασφάλισης της δημόσιας υγείας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για την εξέλιξη της επιδημίας.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα μέτρα:
Οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν σε παιδίατρο για την έναρξη (σε ηλικία 12μηνών) ή ολοκλήρωση του εμβολιασμού ιλαράς στα παιδιά τους.
Οι ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 θα πρέπει να ελέγξουν εάν έχουν εμβολιασθεί πλήρως για την ιλαρά, ώστε να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Σε περίπτωση αμφιβολίας επίπεδου ανοσίας, υπάρχει ειδική αιματολογική εξέταση ανίχνευσης αντισωμάτων ιλαράς.
Σε περίπτωση εξανθηματικής εμπύρετης νόσου, θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα σε εξέταση από τον θεράποντα ιατρό τους.
Σε κοινόχρηστους χώρους να προβλέπεται ο κατάλληλος εξαερισμός και να αποφεύγονται συνθήκες συγχρωτισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.