Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το Β2 μαθαίνει να χρησιμοποιεί χρήματα


Ολοκληρώνοντας τα κεφάλαια 11 και 12 στα Μαθηματικά οι μαθητές του Β2 έπαιξαν το παιχνίδι με το μαγαζάκι. Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε στο κυλικείο του σχολείου μας. Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα ψεύτικα ευρώ τους, έκαναν τις συναλλαγές. Δύο μαθητές έκαναν τους μαγαζάτορες και οι υπόλοιποι τους καταναλωτές. Το παιδί που έκανε το μαγαζάτορα έπρεπε να πάρει τα λεφτά από τον καταναλωτή και...
να υπολογίσει τα ρέστα που έπρεπε να δώσει. Το παιδί που έκανε τον καταναλωτή έπρεπε να σχηματίσει με τα ψεύτικα ευρώ του το ποσό που του ζητούσε ο μαγαζάτορας για το προϊόν που ήθελε να αγοράσει. Τα παιδιά χάρηκαν την όλη διαδικασία και κάνοντας αυτές τις συναλλαγές, μπόρεσαν να καταλάβουν καλύτερα την έννοια ρέστα και το ποσό που πρέπει να επιστραφεί. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν και κατάφεραν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα γύρω από τα κέρματα. Είμαστε Β' τάξη και δεν μπορεί κανείς να περιμένει λογιστικές ικανότητες από εμάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ.Γιώργο και την κ. Διονυσία για την πολύτιμη βοήθειά τους στην όλη διαδικασία και το κέρασμα που προσέφεραν στα παιδιά στο τέλος.

Υπεύθυνη της δράσης η δ/λα του Β2 Αναστασία Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.