Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων του σχολείου

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο εργασίες ψηφιακής αναβάθμισής του με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη διευκόλυνση της διδακτικής διαδικασίας.

Εποχή VDSL 
Μετά από αίτησή μας, ο ΟΤΕ αναβάθμισε το δίκτυο ΙΝΤΕΡΝΕΤ του σχολείου σε VDSL, διευκολύνοντας τόσο το έργο των εκπαιδευτικών όσο και της διοικητικής υποστήριξής του.

Αναβάθμιση Εργαστηρίου Πληροφορικής
Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο αναβάθμισης του εργαστηρίου υπολογιστών. Αρχικά υλοποιήθηκε δομημένη καλωδίωση και στη συνέχεια αγορά και εγκατάσταση ενεργού εξοπλισμού δικτύου (τεχνολογίας Gigabit). Το τοπικό μας δίκτυο είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει και άλλους σταθμούς εργασίας, ενώ παράλληλα αυξάνει την ταχύτητα και την χωρητικότητα του.

           Προτζέκτορες
Τοποθετήθηκαν προτζέκτορες σε 5, προς το παρόν, αίθουσες που θα βοηθήσουν τον εκμοντερνισμό της μαθησιακής διαδικασίας. Στόχος είναι να τοποθετηθούν προτζέκτορες και λάπτοπ σε όλες τις αίθουσες με ταυτόχρονη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο. 

           Φωτισμός LED
Αντικαταστάθηκαν από τον Δήμο οι παλαιάς τεχνολογίας λαμπτήρες με νέους LED, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του κτηρίου. Εξωτερικά τοποθετήθηκε φωτοκύτταρο που θέτει αυτόματα σε λειτουργία τον φωτισμό.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.